łatwy
20min.
40min.
4 Porcje | |
---|---|
400 g | kapusty włoskiej |
500 g | kalarepy |
500 g | fasolki szparagowej |
400 g | ziemniaków |
400 g | batatów |
1 opakowanie | włoszczyzny |
3 łodżyki | ziół w doniczce Gut Bio Bio – ulubionych |
200 g | śmietanki Milsani 30 % (do znalezienia w lodówce) |
400 g | kiełbasy surowej (do znalezienia w lodówce) |
3 łyżki stołowe | oleju słonecznikowego Buttella |
1/2 łyżeczki | pieprzu Portland |
1/4 łyżeczki | startej gałki muszkatołowej |
2 łyżeczki | musztardy stołowej Genuss Krone, średnio ostrej |
2 | kostki rosołowe warzywne |
1 łyżeczka | soli |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Bataty, ziemniaki i kalarepę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Umyj włoszczyznę, obierz marchewki i seler, z pora odetnij korzenie i jego zieloną część. Pokrój marchewki i seler w kostkę, a białą część pora w plasterki. Oderwij listki pietruszki i umyj je.
Umyj fasolkę, odkrój jej końcówki i pokrój ją na połowę. Kapustę włoską podziel na ćwiartki, wykrój głąb, a następnie pokrój kapustę na dość spore kawałki i umyj.
Natnij otoczkę kiełbasy i wyciskaj z niej zawartość, formując małe klopsiki, a następnie usmaż je na oleju na średnim ogniu. Po usmażeniu zdejmij klopsiki z patelni.
Bataty, ziemniaki, kalarepę, włoszczyznę, pietruszkę, fasolkę szparagową i kapustę włoską przełóż do garnka i podduś.
Rozmieszaj kostki rosołowe w 1 litrze wody, dodaj do warzyw i gotuj przez ok. 15 minut. Następnie dodaj usmażone klopsiki i gotuj razem przez kolejne 5 minut.
Oderwij listki ziół od łodyżek, umyj je, osusz i drobno posiekaj. Rozmieszaj śmietanę z musztardą i ziołami, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Dopraw danie solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj na głębokich talerzach lub w wielkich miskach, dodając na górę topping ziołowo-musztardowy.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)