łatwy
10min.
25min.
4 Porcje | |
---|---|
40 g | migdałów TRADER JOE'S |
150 g | makaronu wstążki pięciojajecznego |
sól ziołowa w młynku LEMAR – rodzaj: chili | |
imbir, ok. 2 cm | |
2 | czerwone papryki |
2 | sałaty rzymskie mini ŚWIEŻEJESZ |
1 | mango ŚWIEŻEJESZ |
3 łyżki stołowe | oleju rzepakowego BUTTELLA |
2 łyżki stołowe | octu winnego lub spirytusowego |
1/4 łyżeczki | pieprzu |
ok. 600 g | filetów z piersi kurczaka (do znalezienia w lodówce) MIĘSNE SPECJAŁY |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Filety z kurczaka dokładnie opłucz, podziel według uznania i zamarynuj w ulubionych ziołach i przyprawach z dodatkiem oleju lub jogurtu. Odłóż na chwilę. Migdały sparz wrzątkiem, przepłucz zimną wodą, usuń z nich skórki i drobno posiekaj.
Makaron gotuj przez ok. 6 minut w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlej wodę, ale pozostaw 3–4 łyżki stołowe wody z makaronu w osobnym naczyniu – przyda się później do dressingu. Pozostaw makaron do wystudzenia. Obierz imbir i bardzo drobno go posiekaj. Przekrój papryki na połowy, usuń ich gniazda nasienne i łodygi, umyj paprykę i pokrój ją w kostkę. Sałatę rzymską pokrój w paski, umyj i osusz. Mango obierz, oddziel miąższ od pestki i pokrój go w kostkę.
Przygotuj drerssing: połącz wodę z makaronu, olej, ocet i ¼ mango, a następnie zmiksuj całość blenderem na gładką masę. Zmieszaj z migdałami, a następnie dopraw chili i pieprzem. Zmieszaj makaron, imbir, paprykę, sałatę rzymską i pozostałe mango z dressingiem.
Filety z kurczaka grilluj przez ok. 8–10 minut z każdej strony w zamkniętym grillu. Podawaj z przygotowaną sałatką makaronową.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)