łatwy
20min.
4 Porcje | |
---|---|
500 g | spaghetti |
2 łyżki stołowe | oliwy z oliwek Casa Morando |
4 łyżki stołowe | mieszanki ziaren słonecznika, dyni i orzeszków piniowych |
1 | awokado |
1 | mała cukinia |
1 | żółta papryka |
120 g | oliwki King’s Crown, typ Manzanilla |
125 g | mozzarella Casale (do znalezienia w lodówce) |
1 | ząbek czosnku |
75 g | pesto Casa Morando, typ Pesto Rosso |
3 łyżki stołowe | octu Casa Morando, typ. Condimento Italiano, balsamico bianco |
sól | |
pieprz Portland | |
10 listków | bazylii – zioła w doniczce |
Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Spaghetti ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź i zahartuj je zimną wodą, a następnie dodaj odrobinę oliwy.
W tym samym czasie podsmaż mieszankę ziaren na patelni bez tłuszczu.
Awokado podziel na połowy, usuń pestkę, wydrąż jego miąższ i pokrój go w kostkę. Paprykę i cukinię dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę. Oliwki odcedź z zalewy i posiekaj. Mozzarellę pokrój w drobną kostkę. Wszystko zmieszaj z makaronem spaghetti.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i rozmieszaj razem z pesto i octem. Dopraw solą i pieprzem i zmieszaj ze spaghetti.
Przed podaniem udekoruj danie posiekaną bazylią.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)