Grill to nasza specjalność niezależnie od okoliczności, z jakimi musimy się mierzyć. Niezależnie od tego, czy grillujemy w deszczu, czy w pandemii, chcemy przyrządzić coś smacznego dla siebie, ale przede wszystkim dla naszych bliskich i rodziny.
Można śmiało powiedzieć, że grillowanie to nasz sport narodowy. Do perfekcji opanowaliśmy wrzut kiełbaski na rożen, nadzianie kurczaczka na szaszłyk, czy delikatne podkręcenie smaku warzyw, które potem z wolna uwalniają swe aromaty na tacce grillowej. Każdy z nas ma swoje taktyki grillowe, sekretne przyprawy i COŚ, co chętnie wrzuciłby na ruszt w doborowym towarzystwie.
Wraz z nadejściem cieplejszych dni zaczynamy planować więcej spotkań z przyjaciółmi. Szczególnie sympatyczne są imprezy z grillowaniem, umożliwiające rozkoszowanie się smakiem pieczonych potraw i piękną pogodą. Sezon grillowy i związana z nim duża ilość imprez sprawia, że organizując kolejną, zaczynamy zastanawiać się co podać na grilla, aby nie powtarzać menu z poprzedniego przyjęcia.
Choć większość osób uważa, że tylko mięso nadaje się na grilla, nie jest ono jedynym produktem, jaki można opiekać nad ogniem. O wiele zdrowiej jest bowiem grillować warzywa, które wspaniale smakują i pieką się o wiele szybciej niż mięso. Grillowanie warzyw wpływa również na wydobycie z nich karmelizowanego posmaku, który pojawia się dopiero podczas pieczenia ich nad ogniem. Oto kilka ciekawych pomysłów na grillowane warzywa!
Potrawy mięsne, dania wegetariańskie, a także pyszne grillowane owoce - to tylko część naszych propozycji na grillową ucztę. Klikając w konkretny przepis poznasz wszystkie składniki, jakie są potrzebne do jego wykonania (wraz z propozycjami artykułów z naszej oferty, dzięki czemu stworzenie listy zakupowej będzie dziecinnie proste), a także sposób przyrządzenia danego grillowego przysmaku. Smacznego!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)